Pedicurepraktijk Waterland      

Uw voeten verdienen ook uw aandacht

 

Diabetische voet               Voeten3

Onder de term diabetische voet wordt vaak een scala aan voetaandoeningen verstaan, die vaker bij diabeten dan niet-diabeten voorkomen. De oorzaken van deze voetaandoeningen zijn in twee hoofdfactoren onder te verdelen, die ook vaak in combinatie voorkomen :

Ischemie: een verminderde bloedvoorziening. Het bloed zorgt voor aanvoer van zuurstof en voedingstoffen en voor de afvoer van afvalstoffen.

Ischemie kan diverse gevolgen hebben:

Een wond zal (zeer) slecht genezen. Omdat de weerstand afneemt is er meer kans op infectie en zo kan, in een ernstig geval, een deel van de voet verloren gaan.

Neuropathie:

Een afwijking in de zenuwbaan. Zenuwen zorgen voor de informatie voorziening in het lichaam. De zenuwen in de huid zorgen voor voelen en waarnemen en in de spieren voor beweging.

Neuropathie kan diverse gevolgen hebben:

De zweetproductie kan afnemen waardoor de huid dun en droog wordt en sneller zal beschadigen. De zenuwen van de voetspieren worden aangetast wat voetstandafwijkingen en drukpunten kan veroorzaken.
Het gevoel in de voeten neemt drastisch af en daardoor kunnen er makkelijk wondjes en standafwijkingen ontstaan.
Met name bij de diabetes cliënt is het behandelen van wondjes/wonden van groot belang, Een goede en tijdige behandeling kan erger voorkomen.
Bezoek regelmatig een professionele pedicure, die een aantekening heeft om cliënten met diabetes te behandelen. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar word deze behandeling vergoed, dit kunt u navragen bij uw pedicure.

Navigatie
 Home
 Diabetische voet
 Reumatische voet
 Eelt/Likdoorns
 Schimmel
 KRP
 Contact
 Tarieven
 Site Map
Testimonial

Provoet_logo

Procert_logo

 

logo

Ingeschreven KvK 37145356

AGB-Code Zorg     96-006896

AGB-Code Praktijk 96-(0)57011

Procert KRP           8333

Provoet                305937